Strona główna  »  Produkty bezglutenowe  »  Koncentraty do pieczenia  »  Celiko ciasto biszkoptowe bezglutenowe 200g - koncentrat

Celiko ciasto biszkoptowe bezglutenowe 200g - koncentrat

Celiko ciasto biszkoptowe bezglutenowe 200g - koncentrat

Producent:   Celiko
Waga / Objętość:   200g
Cena: 2,75 zł




Skład:

skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, cukier

Wartości odżywcze:

wartość energetyczna 1526 kJ / 365 kcal
tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
węglowodany: 89 g
w tym cukry: 32 g
białko: 0 g
sól: 0,0 g

Porady:

*** BISZKOPT ***
składniki:
1 opakowanie koncentratu
50g cukru
3 jaja
3g proszku do pieczenia

przyrządzenie:
Jaja umyć, rozbić i oddzielić zółtka od białek. Białka ubić z cukrem, ręcznie lub mikserem, na sztywną pianę. dodawać kolejno po jednym żółtku stale ubijając. Dodać koncentrat łącznie z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać na jednolitą masę. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej natłuszczonym pergaminem. Piec w piekarniku w temp. około 180 st C w czasie około 30 minut.

*** BABKA UCIERANA ***
składniki:
1 opakowanie koncentratu
2 jaja
100g masła
3g proszku do pieczenia
100g cukru
cukier waniliowy

przyrządzenie:
Jaja umyć i rozbić. Oddzielić żółtka od białek. W misce rozmęcić złótka z roztopionym tłuszczem i wsypać zawartość opakowania koncentratu z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki dokładnie wyrobić. Ubić i dodać masę z białek, lekko wymieszać z ciastem i umieścić w wysmarowanej olejem formie. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 st C.
© 2009 Lompart.pl
powered by G3 Media

ue