Strona główna  »  Produkty bezglutenowe  »  Koncentraty do pieczenia  »  Celiko ciasto drożdżowe bezglutenowe z drożdżami 200g - koncentrat

Celiko ciasto drożdżowe bezglutenowe z drożdżami 200g - koncentrat

Celiko ciasto drożdżowe bezglutenowe z drożdżami 200g - koncentrat

Producent:   Celiko
Waga / Objętość:   200g
Cena: 2,75 zł




Skład:

skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, substancja zagęszczająca - pektyna, drożdże suszone (1,5%), sól.

Wartości odżywcze:

Wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna: 1496kJ/ 357kcal
tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
węglowodany: 85 g
w tym cukry: 20 g
białko: 1,5 g
sól: 0,27 g

Porady:

*** PLACEK DROŻDŻOWY ***
składniki:
1 opakowanie koncentratu
2 jaja
20g świeżych drożdży
100ml mleka
30g oleju lub roztopionego masła
2 płaskie łyżeczki cukru
aromat do smaku

przyrządzenie:
Do ciepłego mleka dodać cukier i pokruszone drożdże, pozostawić w ciepłym miejscu na około 10 minut do wyrośnięcia. Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać wyrośnięte drożdże, jaja, olej lub roztopione masło i aromat. Wyrabiać około 10 minut ręcznie lub 5 minut mikserem do konsystencji gęstej śmietany. Przełożyć do foremki wysmarowanej olejem i pozostawić do wyrośnięcia na około 30 minut. Piec w piekarniku o temp. 220 st C około 40 minut. Gotowe ciasto po ostygnięciu posypać cukrem pudrem lub polukrować.
© 2009 Lompart.pl
powered by G3 Media

ue