Strona główna  »  Produkty bezglutenowe  »  Koncentraty do pieczenia  »  Celiko chleb ryżowy bezglutenowy 400g - koncentrat

Celiko chleb ryżowy bezglutenowy 400g - koncentrat

Celiko chleb ryżowy bezglutenowy 400g - koncentrat

Producent:   Celiko
Waga / Objętość:   400g
Cena: 4,69 zł




Skład:

skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa (30%), glukoza, guma guar (substancja zagęszczająca), drożdże suszone, sól

Wartości odżywcze:

Wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna: 1424 kJ/ 340 kcal
tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
węglowodany: 78 g
w tym cukry: 4,8 g
białko: 3,0 g
sól: 1,8 g

Porady:

Ciasto na pizzę:
składniki:
-1 opakowanie koncentratu (200g)
-65 ml mleka
-110 ml wody
-1/2 łyżki stołowej oleju lub stopionego masła
-1/2 jajka (chleb można wypiekać bez jajka)

przyrządzenie:
Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać ciepłą wodę i mleko (o temp. około 35 st C), tłuszcz oraz jajko. Całość dobrze wymieszać po czym wyrabiać ręcznie lub mikserem około 5 minut. Ciasto powinno być bardzo gęste. Następnia ciasto przełożyć do wysmarowanej olejem foremki (chleb) lub uformowanych na szklance małych foremek z folii aluminiowej (bułki. Powierzchnię posmarować olejem. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 30 minut (chleb) lub na 15 minut (bułki). Piec w temp 220 stC, 40-45 minut (chleb) lub 30 minut (bułki).
© 2009 Lompart.pl
powered by G3 Media

ue