Strona główna  »  Produkty bezglutenowe  »  Koncentraty do pieczenia  »  Celiko ciasto kruche bezglutenowe 200g - koncentrat

Celiko ciasto kruche bezglutenowe 200g - koncentrat

Celiko ciasto kruche bezglutenowe 200g - koncentrat

Producent:   Celiko
Waga / Objętość:   200g
Cena: 2,75 zł




Opis:

Koncentrat ciasta kruchego w proszku do przygotowania ciasta kruchego, herbatników i ciasteczek.

PRODUKT BEZGLUTENOWY

Skład:

skrobia ziemniaczana, cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana modyfikowana, regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, sól.

Może zawierać soję, mleko i ich pochodne.

Wartości odżywcze:

wartość energetyczna 1515 kJ / 362 kcal
tłuszcz 0,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
węglowodany: 87g
w tym cukry: 26g
białko 1,7g
sól: 0,01

Porady:

Ciasto kruche z owocami

Składniki: 1 opakowanie koncentratu ciasta kruchego, 60 g masła, 1 jajo, 1/2 opakowania bezglutenowego cukru wanilinowego, 2 łyżki mleka lub wody, owoce (wg uznania, np. jabłka śliwki, rabarbar), szczypta soli.

Wykonanie:

1. zagnieść ciasto z koncentratu ciasta, masła, żółtka i mleka (ilość dodanego mleka zależy od wielkości jaja, dlatego należy dodawać je małymi porcjami)

2. 3/4 gotowego ciasta wyłożyć na natłuszczoną blachę

3. położyć cząstki owoców i posypać cukrem wanilinowym

4. białko ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli i 1 łyżką cukru. Ubitą pianę wyłożyć na owoce

5. pozostałą część ciasta poskubać i posypać na wierzch ciasta

6. Piec w temp. 200 stopni C ok. 30 minut.

Ciasteczka

Składniki: 1 opakowanie koncentratu ciasta kruchego, 2 żółtka, 40 g schłodzonego masła (ok. 1/5 kostki), 2 łyżeczki wody, bezglutenowe czekoladowe kropelki lub płatki, lub starta gorzka czekolada.

Wykonanie:

1. koncentrat ciasta kruchego wysypać na stolnicę. Dodać siekane masło, żółtka i wodę w takiej ilości, aby wszystkie składniki połączyły się w "kulkę"

2. szybko zagnieść ciasto. Jeśli ciasto będzie bardzo miękkie, to należy je włożyć do lodówki na 30 minut.

3.Ciasto wyjąć z lodówki i uformować wałeczek o średnicy ok. 2 cm a następnie pociąć na plastry grubości ok. 1 cm

4. Plastry ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem i lekko przycisnąć palcami (rozpłaszczyć)

5. Na wierzch rozłożyć kropelki czekoladowe

6. Ciasteczka piec w temp. 180 stopni C ok. 15 minut.
© 2009 Lompart.pl
powered by G3 Media

ue