Strona główna  »  Produkty bezglutenowe  »  Koncentraty do pieczenia  »  Celiko ciasto kruche bezglutenowe 200g - koncentrat

Celiko ciasto kruche bezglutenowe 200g - koncentrat

Celiko ciasto kruche bezglutenowe 200g - koncentrat

Producent:   Celiko
Waga / Objętość:   200g
Cena: 2,75 zł




Skład:

mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, regulator kwasowości: difosorany, substancja spulchniająca: węglany sodu, sól.

Wartości odżywcze:

wartość energetyczna 1515 kJ / 362 kcal
tłuszcz 0,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
węglowodany: 87g
w tym cukry: 26g
białko 1,7g
sól: 0,01

Porady:

*** HERBATNIKI ***
składniki:
1 opakowanie koncentratu ciasta kruchego
40g masła lub oleju
1 zółtko
2g proszku do pieczenia
1/2 opakowania cukru waniliowego
25-35 ml wody

przyrządzenie:
Zawartość torebki wysypać do naczynia lub na stolnicę. Dodać żółtko, olej (lub masło) i proszek do pieczenia. Posiekać na drobne kawałki, dodać wodę w takiej ilości, aby wszystkie składniki połączyły sie w kulkę (nieco mniej wody przy przygotowaniu ciasta z masłem). Wygniatać ciasto przez około 5 minut a następnie pozostawić w lodówce na około godzinę. Ciasto wyłożyć na stolnicę, podsypać skrobią ziemniaczaną, i rozwałkować. Formować herbatniki wyciskając foremką lub przez maszynkę. Ułożyć na blasze wysmarowanej olejem. Upiec w piekarniku w temp. 220 st C w czasie 15 minut.

*** CIASTO KRUCHE Z OWOCAMI ***
składniki:
1 opakowanie koncentratu ciasta kruchego
60g masła
1 jajo
1/2 paczki cukru waniliowego
25g mleka lub wody
2g proszku do pieczenia
owoce

przyrządzenie:
Odjąć 1 łyżkę koncentratu. Tłuszcz podgrzać i wymieszać z wodą, jajem i cukrem waniliowym. Dodać koncentrat i proszek do pieczenia oraz wymieszać. 3/4 gotowego ciasta włożyć na natłuszczoną blachę. Położyć cząstki owoców i posypać cukrem. Do pozostałej 1/4 części ciasta dodać odjętą na początku 1 łyżkę koncentratu i 1 łyżkę cukru, zagnieść kruszonkę i posypać na wierzch. Piec w temp. 200 st C około 30 minut.
© 2009 Lompart.pl
powered by G3 Media

ue