Strona główna  »  Musli i płatki  »  Ekspandowane  »  Chrupiąca gryka z melasą i migdałami 100g M. Kubara

Chrupiąca gryka z melasą i migdałami 100g M. Kubara

Chrupiąca gryka z melasą i migdałami 100g M. Kubara

Producent:   Kubara
Waga / Objętość:   100g
Cena: 8,68 zł




Opis:

Chrupiąca gryka z migdałami 100 g
Pożywne sniadanie lub chrupiąca przekąska
Produkt wegański
Wysoka zawartość żelaza i magnezu
100% natury
Gotowa do spożycia

Składniki:

Składniki: ekspandowane ziarno gryki (69%), koncentrat soku z buraków cukrowych, migdały (5,1%).
Produkt może zawierać inne orzechy, orzeszki ziemne, nasiona sezamu i zboża zawierające gluten.

Wartości odżywcze:

Wartość odżywcza na 100 g:

wartość energetyczna: 1677 kJ/396 kcal

Tłuszcz: 3,7 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g

Węglowodany: 82 g

w tym cukry: 21 g

błonnik: 2,5 g

Białko: 7,0 g

Sól: 0,04 g

żelazo: 6,6 mg (47%*)

magnez: 270 mg (72%*)

*dziennej referencyjnej wartości spożycia

Porady:

Gotowa do spożycia:
*dodaj do jogurtu, mleka lub napoju roślinnego
*dodaj do naleśników ciasta lub innych dań
*możesz również chrupać prosto z paczki
*zrób z nami:
PLACKI
1. rozgnieć obranego banana widelcem w misce
2. dodaj 1 łyżeczkę cukru waniliowego, 70 g gęstego jogurtu greckiego, 2 żółtka, 2 łyżki mąki. Wymieszaj całość i dodaj 35 g chrupiącej gryki.
3. ubij w osobnej misce 2 białka, szczyptę soli i dodaj delikatnie do przygotowanej masy.
4. usmaż na patelni z obu stron.
© 2009 Lompart.pl
powered by G3 Media

ue