Strona główna  »  Cukry i słodycze  »  Słodycze  »  Baton owocowy FRUPP - malina 10g Celiko

Baton owocowy FRUPP - malina 10g Celiko

Baton owocowy FRUPP - malina 10g Celiko

Producent:   Celiko
Waga / Objętość:   10 g
Cena: 2,08 zł




Opis:

Liofilizowany baton malinowy. 15% błonnika
Produkt bezglutenowy

Skład:

Skład: maliny 31%, zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, sacharoza, maltodekstryna, substancja żelująca - pektyny.

Produkt z owoców, może zawierać minimalne ilości pestek

Produkt może zawierać mleko, soję, orzeszki ziemne i orzechy laskowe

Wartości odżywcze:

Wartość odżywcza w 100g:

wartość energetyczna: 1552 kJ/ 367 kcal

tłuszcz: 0,9 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g

węglowodany: 79 g

w tym cukry: 65 g

błonnik: 15 g

białko: 3,8 g

sól: 0,03 g


Wartość odżywcza w 1 porcji (10 g):

wartość energetyczna: 155 kJ/ 37 kcal

tłuszcz: 0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g

węglowodany: 7,9 g

w tym cukry: 6,5 g

błonnik: 1,5 g

białko: 0,4 g

sól: 0 g


Wartość odżywcza % RWS w 1 porcji (10 g):

wartość energetyczna: 2%

tłuszcz: 0%

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0%

węglowodany: 3%

w tym cukry: 7%

błonnik: -

białko: 1%

sól: 0%

%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
1 baton (10 g) stanowi jedną porcję
Zawartość polifenoli: 400 mg/100 g produktu
Wartość średnia uwzględniająca sezonową zmienność owoców.
© 2009 Lompart.pl
powered by G3 Media

ue