Strona główna  »  Produkty bezglutenowe  »  Koncentraty do pieczenia  »  Muffiny klasyczne bezglutenowe do wypieku 280g Celiko

Muffiny klasyczne bezglutenowe do wypieku 280g Celiko

Muffiny klasyczne bezglutenowe do wypieku 280g Celiko

Producent:   Celiko
Waga / Objętość:   280g
Cena: 8,33 zł




Opis:

Koncentrat ciasta do wypieku muffin w proszku.
Produkt bezglutenowy
Znakomity smak na początek i koniec dnia od ekspertów pieczenia Celiko.
Proste babeczki są doskonałym sposobem na wyśmienitą zabawę. Zaproś do wspólnego pieczenia rodzinę i znajomych. Nagrodą będą pyszne, własnoręcznie zrobione i ozdobione muffiny.

Opakowanie zawiera:
280 g mieszanki do ciasta
12 szt. foremek

Składniki:

cukier, skrobia z tapioki modyfikowana, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, skrobia ziemniaczana, substancje spulchniające : difosforany, węglany sodu, aromat, sól, substancja zagęszczająca - guma ksantowa.
Może zawierać soję, mleko

Wartości odżywcze:

Wartość odżywcza w 100 g gotowego wyrobu przygotowanego wg przepisu podstawowego:

wartość energetyczna: 1617 kJ/ 386 kcal

tłuszcz: 19 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g

węglowodany: 50 g

w tym cukry: 25 g

błonnik: 0,2 g

białko: 3,8 g

sól: 0,71 g

Wartość odżywcza w 1 szt. muffiny ok. 40 g

wartość energetyczna: 647 kJ/ 155 kcal

tłuszcz: 7,7 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g

węglowodany: 20 g

w tym cukry: 10 g

błonnik: 0,1 g

białko: 1,5 g

sól: 0,28 g

Porady:

Składniki na muffiny klasyczne:
1 opakowanie koncentratu (280 g),
2 jaja,
100 ml oleju,
30 ml wody

Wykonanie muffin klasycznych:
Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać jaja, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 3 min. Następnie ciasto przełożyć do foremek. Wstawić ciasto do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 15 minut. Wyjąć i ostudzić na kratce.
Ciasto można przygotować i wypiekać z różnymi dodatkami: owocami i warzywami, bakaliami lub czekoladą.

Muffiny marchewkowo-cynamonowe
Składniki: 1 opakowanie koncentratu (280 g), 2 jaja, 100 ml oleju, 30 ml wody, 100 g marchewki startej na drobnej tarce, 2 łyżeczki cukru cynamonowego bezglutenowego
Wykonanie: Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodac jaja, wodę, cukier cynamonowy, wszystko razem wymieszać. Ciasto przełozyć do foremek i wstawić do nagrzanego do temp 180 stopni C piekarnika i piec 15-20 minut. Wyjąć i ostudzić na kratce.
© 2009 Lompart.pl
powered by G3 Media

ue