Strona główna  »  Produkty bezglutenowe  »  Mąki i makarony  »  Muffiny czekoladowe z kremem budyniowym bezglutenowe do wypieku 310g Celiko

Muffiny czekoladowe z kremem budyniowym bezglutenowe do wypieku 310g Celiko

Muffiny czekoladowe z kremem budyniowym bezglutenowe do wypieku 310g Celiko

Producent:   Celiko
Waga / Objętość:   310g
Cena: 6,21 zł




Opis:

Znakomity smak na początek i koniec dnia od ekspertów pieczenia Celiko.
Proste babeczki są doskonałym sposobem na wyśmienitą zabawę. Zaproś do wspólnego pieczenia rodzinę i znajomych. Nagrodą będą pyszne, własnoręcznie zrobione i ozdobione muffiny.

Wartości odżywcze:

Wartość odżywcza w 100 g gotowego wyrobu przygotowanego wg przepisu podstawowego:
wartość energetyczna: 1604 kJ/ 383 kcal
tłuszcz: 20 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
węglowodany: 47 g
w tym cukry: 25 g
białko: 4,3 g
sól: 0,71 g

Porady:

Składniki na muffiny czekoladowe z kremem budyniowym:
Ciasto: 1 opakowanie koncentratu (280 g),
2 jaja,
100 ml oleju,
30 ml wody
krem budyniowy: 30 g koncentratu kremu budyniowego,
100 ml wody

Wykonanie muffin:
Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać jaja, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 3 min. Następnie 3/4 masy równomiernie łyżką rozłożyć do 12 foremek. Rozłożyć krem i przykryć pozostałą masą. Wstawić ciasto do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 15 minut. Wyjąć i ostudzić na kratce.

Wykonanie kremu: koncentrat kremu wsypać do wysokiego naczynia i wlać wodę. Ubijać mikserem 3-5 min, aż konsystencja będzie gęsta. Odstawić na 2-3 minuty.
© 2009 Lompart.pl
powered by G3 Media

ue