Strona główna  »  Musli i płatki  »  Ekspandowane  »  Chrupiąca pszenica z melasą i migdałami 120g Kubara

Chrupiąca pszenica z melasą i migdałami 120g Kubara

Chrupiąca pszenica z melasą i migdałami 120g Kubara

Producent:   Kubara
Waga / Objętość:   120g
Cena: 8,68 zł




Opis:

Pożywne śniadanie lub chrupiąca przekąska
Wysoka zawartość:
*żelaza
*magnezu
*błonnika
100% natury
Gotowa do spożycia

Składniki:

Składniki:
ekspandowane ziarno pszenicy 74g*
melasa buraczana 32g*
migdały 5g*
* masa użyta do wytworzenia 100 g gotowego produktu

Wartości odżywcze:

Wartość odżywcza na 100 g:

wartość energetyczna: 1622 kJ/384 kcal

Tłuszcz: 4,5 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g

Węglowodany: 71 g

w tym cukry: 21 g

błonnik: 6,6 g

Białko: 12 g

Sól: 0,03 g

żelazo: 7 mg (50%RWS*)

magnez: 200 mg (53%RWS*)

*RWS referencyjna wartość spożycia

Porady:

Gotowa do spożycia:
*dodaj do jogurtu, mleka lub napoju roślinnego
*dodaj do naleśników, ciasta oraz innych dań
*możesz również chrupać prosto z paczki
*zrób z nami:
KREMOWY DESER
1. wsyp do 4 pucharków po 2-3 łyżki pszenicy z melasą i migdałami
2. wymieszaj 250 g serka mascarpone, 200 g mleka kokosowego (gęstą częsć), 1 łyżkę miodu, 40 g mielonych migdałów, 80 g pszenicy z melasą i migdałami.
3. nałóż masę do pucharków i schłódź w lodówce
4. posyp schłodzony deser kakao. Możesz dodać również świeże owoce np. maliny, banany.

Przechowywać w suchym miejscu szczelnie zamknięte.
© 2009 Lompart.pl
powered by G3 Media

ue