Strona główna » Musli i płatki » Ekspandowane » Chrupiąca pszenica z melasą i migdałami 120g Kubara
Chrupiąca pszenica z melasą i migdałami 120g Kubara
Producent: KubaraWaga / Objętość: 120g
Cena: 8,68 zł
Opis:
Pożywne śniadanie lub chrupiąca przekąskaWysoka zawartość:
*żelaza
*magnezu
*błonnika
100% natury
Gotowa do spożycia
Składniki:
Składniki:ekspandowane ziarno pszenicy 74g*
melasa buraczana 32g*
migdały 5g*
* masa użyta do wytworzenia 100 g gotowego produktu
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza na 100 g:wartość energetyczna: 1622 kJ/384 kcal
Tłuszcz: 4,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 71 g
w tym cukry: 21 g
błonnik: 6,6 g
Białko: 12 g
Sól: 0,03 g
żelazo: 7 mg (50%RWS*)
magnez: 200 mg (53%RWS*)
*RWS referencyjna wartość spożycia
Porady:
Gotowa do spożycia:*dodaj do jogurtu, mleka lub napoju roślinnego
*dodaj do naleśników, ciasta oraz innych dań
*możesz również chrupać prosto z paczki
*zrób z nami:
KREMOWY DESER
1. wsyp do 4 pucharków po 2-3 łyżki pszenicy z melasą i migdałami
2. wymieszaj 250 g serka mascarpone, 200 g mleka kokosowego (gęstą częsć), 1 łyżkę miodu, 40 g mielonych migdałów, 80 g pszenicy z melasą i migdałami.
3. nałóż masę do pucharków i schłódź w lodówce
4. posyp schłodzony deser kakao. Możesz dodać również świeże owoce np. maliny, banany.
Przechowywać w suchym miejscu szczelnie zamknięte.