Strona główna  »  Produkty bezglutenowe  »  Pozostałe  »  Bułka tarta jasna bezglutenowa 200g Pure&Good

Bułka tarta jasna bezglutenowa 200g Pure&Good

Bułka tarta jasna bezglutenowa 200g Pure&Good

Producent:   Mercatare
Waga / Objętość:   200g
Cena: 6,89 zł




Opis:

Jasny kolor i neutralny zapach który nie zmienia smaku dania.

Nasza bezglutenowa bułka tarta, dzięki jasnemu kolorowi oraz naturalnym składnikom zachowuje pełnię smaku przyrządzanej potrawy.

Jest to propozycja dla osób ceniących sobie tradycyjne smaki, które ze względu na nietolerancję pokarmową bądź dietę eliminują gluten w pożywieniu. Stosowana jako panierka, zasmażka bądź do zagęszczania dań nadaje im niepowtarzalny smak i aromat.

Bezglutenowa bułka tarta Pure&good wytwarzana jest bez dodatku skrobi pszennej i drożdży. Nie zawiera również konserwantów i sztucznych barwników.

Skład:

skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, mąka z komosy ryżowej, skrobia z manioku (tapioka), woda, olej rzepakowy, sól, babka płesznik.

Wartości odżywcze:

Wartość odżywcza w 100 g:

wartość energetyczna: 1662 kcal / 394 kJ

tłuszcz: 7,8 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g

węglowodany: 73 g

w tym cukry: 2,1 g

błonnik: 4,1 g

białko: 5,4 g

sól: 2,03 g

Porady:

Nasza propozycja: kotleciki z cukinii:

Składniki: 250 g cukinii, mała marchewka 80 g, 80 g kaszy gryczanej lub jaglanej, 2 jajka, bułka tarta Pure&good, natka pietruszki (do smaku)

Składniki na sos: Ketchup Pure&good, zioła dalmatyńskie

Przygotowanie: zetrzyj cukinię na tarce i odstaw na chwilę, aby puściła soki. Następnie ugotuj kaszę, a z cukinii odlej powstały sok i dodaj do niej startą marchewkę. Do miski z cukinią dodaj kaszę, pietruszkę, jajko, a następnie wymieszaj. Uformuj kotleciki, obtocz je w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej i usmaż.

Przygotuj sos z ketchupu oraz ziół i gotowe.
© 2009 Lompart.pl
powered by G3 Media

ue