Strona główna  »  Produkty bezglutenowe  »  Pozostałe  »  Mieszanka multi mix bezglutenowa 1kg Bezgluten

Mieszanka multi mix bezglutenowa 1kg Bezgluten

Mieszanka multi mix bezglutenowa 1kg Bezgluten

Producent:   Bezgluten
Waga / Objętość:   1kg
Cena: 20,20 zł




Opis:

Wybierając markę Bezgluten możecie Państwo wzbogacić swój świat kulinarny o smaczne i bezpieczne produkty które sprawiają, że jedzenie jest wielką przyjemnością a życie staje się bardziej komfortowe. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wiedzy eksperckiej i zaangażowaniu nasze wyroby mają gwarancję najlepszego smaku i najwyższej jakości.
Mieszanka do ogólnego zastosowania. Odpowiednia do naleśników, pierogów, klusek, kopytek, babeczek oraz ciast.

Składniki:

skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka kukurydziana, mąka jaglana, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar.
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.

Wartości odżywcze:

Wartość odżywcza w 100 g:

wartość energetyczna: 1512 kJ/ 357 kcal

tłuszcz: 3,4 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g

węglowodany: 80 g

w tym cukry: <0,2 g

błonnik: 1,4 g

białko: 0,9 g

sól: 0,03 g

Porady:

NALEŚNIKI:
Składniki: 100 g mieszanki, 2 jajka, 230 ml mleka, 2 łyżki oleju + olej do smażenia, + 2 łyżki cukru.
Wykonanie: wszystkie składniki wkładamy do misy i mieszamy mikserem do uzyskania głakiej masy o konsystencji gęstej śmietany. Na patelni rozgrzewamy ok. 0,5 łyżki oleju, następnie wylewamy cienką warstwę ciasta i smażymy naleśniki z obu stron, aż do uzyskania złotobrązowego koloru.
BABECZKI:
Składniki: 4 jajka, 100 g cukru, 16 g cukru waniliowego, 200 ml oleju, 250 g mieszanki, 7 g proszku do pieczenia, 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej, 12 papilotek.
Wykonanie: jaja ucieramy z cukrem mikserem na najwyższych obrotach przez 5 minut do uzyskania jasnej, puszystej masy. Następnie zmniejszamy obroty na najniższe i dodajemy olej, mieszankę, proszek do pieczenia. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę i delikatnie mieszamy ręcznie. Ciasto przekładamy do przygotowanych pailotek i pieczemy w 170 stopniach (przez około 25 minut do zarumienienia powierzchni, zalecamy pieczenie bez termoobiegu)
© 2009 Lompart.pl
powered by G3 Media

ue