Strona główna » Produkty bezglutenowe » Mąki i makarony » Makaron vermicelli (nitka gruba) bezglutenowy 250g Bezgluten
Makaron vermicelli (nitka gruba) bezglutenowy 250g Bezgluten
Producent: BezglutenWaga / Objętość: 250g
Cena: 12,26 zł
Opis:
Makaron bezglutenowy. Odpowiedni dla osób nietolerujących glutenu.Odpowiedni dla wegan.
Składniki:
mąka kukurydziana, mąka ryżowaWartości odżywcze:
Wartości odżywcze w 100 g:Wartość energetyczna: 1554 kJ/ 366 kcal
Tłuszcz: 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 80 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 2,3 g
Białko: 6,6 g
Sól: 0,008 g
Porady:
Sposób przyrządzania:1. Zagotować wodę
2. Wrzącą wodę lekko osolić, dodać trochę oleju
3. Na wrzącą wodę wrzucić makaron. Gotować wedłóg podanego czasu na etykiecie.
4. Makaron odcedzić i przepłukać zimną wodą.
Czas gotowania: 14-15 minut.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.