Strona główna  »  Produkty bezglutenowe  »  Mąki i makarony  »  Makaron vermicelli (nitka gruba) bezglutenowy 250g Bezgluten

Makaron vermicelli (nitka gruba) bezglutenowy 250g Bezgluten

Makaron vermicelli (nitka gruba) bezglutenowy 250g Bezgluten

Producent:   Bezgluten
Waga / Objętość:   250g
Cena: 9,06 zł




Opis:

Makaron bezglutenowy. Odpowiedni dla osób nietolerujących glutenu.
Odpowiedni dla wegan.

Skład:

mąka kukurydziana, mąka ryżowa

Wartości odżywcze:

Wartości odżywcze w 100 g:

Wartość energetyczna: 1554 kJ/ 366 kcal

Tłuszcz: 1,7 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g

Węglowodany: 80 g

w tym cukry: 0,6 g

Błonnik: 2,3 g

Białko: 6,6 g

Sól: 0,008 g

Porady:

Sposób przyrządzania:
1. Zagotować wodę
2. Wrzącą wodę lekko osolić, dodać trochę oleju
3. Na wrzącą wodę wrzucić makaron. Gotować wedłóg podanego czasu na etykiecie.
4. Makaron odcedzić i przepłukać zimną wodą.
Czas gotowania: 14-15 minut.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
© 2009 Lompart.pl
powered by G3 Media

ue