Strona główna » Cukry i słodycze » Słodycze » Ciasteczko proteinowe z żurawiną i wanilią bezglutenowe, bez dodatku cukru 50g Frank&Oli

Ciasteczko proteinowe z żurawiną i wanilią bezglutenowe, bez dodatku cukru 50g Frank&Oli
Producent: Frank&OliWaga / Objętość: 50g
Cena: 3,77 zł
Opis:
Proteinowe ciastko wegańskie z pastą orzechową, żurawiną i wanilią.Produkt bezglutenowy.
Odpowiedni dla wegan.
Źródło białka.
Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.
Składniki:
pasta z orzechów arachidowych 40%, błonnik z korzenia cykorii, białko grochowe 15%, żurawina 8% (żurawina suszona, koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy), rodzynki 8% (rodzynki suszone, olej słonecznikowy), bezglutenowe płatki owsiane, naturalny aromat waniliowy 2%, sól himalajska.Produkt może zawierać sezam i orzechy. W zakładzie produkcyjnym występują białka mleka.
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna: 1763 kJ/ 424 kcal
Tłuszcz: 22 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 g
Węglowodany: 26 g
w tym cukry: 18 g
Błonnik: 19 g
Białko: 21 g
Sól: 0,70 g
Magnez: 63 mg (17%*)
Wartość odżywcza w porcji ok. 50 g (1 ciastko):
Wartość energetyczna: 882 kJ/ 212 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 13 g
w tym cukry: 8,1 g
Błonnik: 9,6 g
Białko: 10 g
Sól: 0,350 g
Magnez: 31,5 mg (8,5%*)
*% dziennych referencyjnych wartości spożycia (dla osób dorosłych).
Opakowanie 50 g zawiera 1 porcję produktu.