Strona główna » Mąki i makarony » Mąki » Mieszanka do wypieku chleba domowego na naturalnym zakwasie 520g Lompart

Mieszanka do wypieku chleba domowego na naturalnym zakwasie 520g Lompart
Producent: LompartWaga / Objętość: 520g
Cena: 10,16 zł
Opis:
Mieszanka do wypieku chleba domowego na naturalnym zakwasie.Skład:
mąka pszenna typ 450, mąka żytnia typ 720, naturalny wysuszony zakwas żytni (mąka żytnia, kultura starterowa), sól, cukier, drożdże.Może zawierać jaja, soję, mleko, seler, gorczycę, orzechy
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze w 100 g:Wartość energetyczna: 327 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,12 g
Węglowodany: 69 g
w tym cukry: 1,6 g
Błonnik: 3,8 g
Białko: 7,8 g
Sól: 1,7 g
Porady:
Sposób użycia:1. Zawartość opakowania wsyp do miski.
2. Dodaj 400 ml ciepłej wody około 26°C, 3 łyżki oleju roślinnego lub oliwy i wymieszaj (najlepiej robotem kuchennym).
3. Mieszaj do połączenia się wszystkich składników - min. 5 minut.
4. Pozostaw przykryte ciasto na 30 minut.
5. Przełóż ciasto do wysmarowanej formy (najlepiej o wymiarach 35x14, 1,8 l)
6. Pozostaw w ciepłym miejscu do podwojenia objętości i wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220-230°C (bez termoobiegu).
7. Wypiekaj tak 10 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 180-190°C i dalej piecz przez ok. 30 minut.
8. Po wyjęciu z piekarnika posmaruj z wierzchu chleb wodą za pomocą pędzla.
9. Wyjmij chleb z blaszki, pozostaw do ostygniecia na kratce.