Strona główna  »  Mąki i makarony  »  Mąki  »  Mieszanka do wypieku chleba domowego na naturalnym zakwasie 520g Lompart

Mieszanka do wypieku chleba domowego na naturalnym zakwasie 520g Lompart

Mieszanka do wypieku chleba domowego na naturalnym zakwasie 520g Lompart

Producent:   Lompart
Waga / Objętość:   520g
Cena: 10,16 zł




Opis:

Mieszanka do wypieku chleba domowego na naturalnym zakwasie.

Skład:

mąka pszenna typ 450, mąka żytnia typ 720, naturalny wysuszony zakwas żytni (mąka żytnia, kultura starterowa), sól, cukier, drożdże.
Może zawierać jaja, soję, mleko, seler, gorczycę, orzechy

Wartości odżywcze:

Wartości odżywcze w 100 g:

Wartość energetyczna: 327 kcal

Tłuszcz: 1,3 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,12 g

Węglowodany: 69 g

w tym cukry: 1,6 g

Błonnik: 3,8 g

Białko: 7,8 g

Sól: 1,7 g

Porady:

Sposób użycia:
1. Zawartość opakowania wsyp do miski.
2. Dodaj 400 ml ciepłej wody około 26°C, 3 łyżki oleju roślinnego lub oliwy i wymieszaj (najlepiej robotem kuchennym).
3. Mieszaj do połączenia się wszystkich składników - min. 5 minut.
4. Pozostaw przykryte ciasto na 30 minut.
5. Przełóż ciasto do wysmarowanej formy (najlepiej o wymiarach 35x14, 1,8 l)
6. Pozostaw w ciepłym miejscu do podwojenia objętości i wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220-230°C (bez termoobiegu).
7. Wypiekaj tak 10 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 180-190°C i dalej piecz przez ok. 30 minut.
8. Po wyjęciu z piekarnika posmaruj z wierzchu chleb wodą za pomocą pędzla.
9. Wyjmij chleb z blaszki, pozostaw do ostygniecia na kratce.
© 2009 Lompart.pl
powered by G3 Media

ue