Strona główna  »  Mąki i makarony  »  Mąki  »  Mieszanka do wypieku bułka śniadaniowa kajzerka 530g Lompart

Mieszanka do wypieku bułka śniadaniowa kajzerka 530g Lompart

Mieszanka do wypieku bułka śniadaniowa kajzerka 530g Lompart

Producent:   Lompart
Waga / Objętość:   530g
Cena: 9,22 zł




Opis:

Mieszanka do wypieku bułki śniadaniowej kajzerki

Skład:

mąka pszenna, słód pszenny, sól, mieszanka piekarnicza (zakwas pszenny, mąka pszenna,ekstrakt słodu jęczmiennego, słód pszenny, kwas L-askorbinowy, enzymy), cukier, drożdże.
Może zawierać: jaja, soję, mleko, seler, gorczycę, orzechy

Wartości odżywcze:

Wartości odżywcze w 100 g:

Wartość energetyczna: 340 kcal

Tłuszcz: 1,2 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,18 g

Węglowodany: 73 g

w tym cukry: 1,3 g

Błonnik: 0,42 g

Białko: 9,1 g

Sól: 1,5 g

Porady:

Sposób wykonania:
1. Zawartość opakowania wsyp do miski.
2. Dodaj 270 ml ciepłej wody około 36°C
3. Dobrze zagnieć ciasto do połączenia sie wszystkich składników około 5-8 minut (najlepiej robotem kuchennym).
4. Wyłóż ciasto na blat lekko oprószony mąką i podziel na 8 równych porcji.
5. Uformuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach.
6. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką, zachowując co najmniej 4-5 cm odstępu.
7. Pozostaw w ciepłym miejscu na +/- 50 minut (bułki powinny podwoić swoją objętość).
8. Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 200°C
9. Piecz bez termoobiegu około 20 minut. Czas wypieku zależy od piekarnika.
10. Po upieczeniu wyjmij bułki i pozostaw do ostygnięcia na metalowej kratce.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
© 2009 Lompart.pl
powered by G3 Media

ue