Strona główna » Mąki i makarony » Mąki » Mieszanka do wypieku bułka śniadaniowa kajzerka 530g Lompart

Mieszanka do wypieku bułka śniadaniowa kajzerka 530g Lompart
Producent: LompartWaga / Objętość: 530g
Cena: 9,22 zł
Opis:
Mieszanka do wypieku bułki śniadaniowej kajzerkiSkład:
mąka pszenna, słód pszenny, sól, mieszanka piekarnicza (zakwas pszenny, mąka pszenna,ekstrakt słodu jęczmiennego, słód pszenny, kwas L-askorbinowy, enzymy), cukier, drożdże.Może zawierać: jaja, soję, mleko, seler, gorczycę, orzechy
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze w 100 g:Wartość energetyczna: 340 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,18 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 0,42 g
Białko: 9,1 g
Sól: 1,5 g
Porady:
Sposób wykonania:1. Zawartość opakowania wsyp do miski.
2. Dodaj 270 ml ciepłej wody około 36°C
3. Dobrze zagnieć ciasto do połączenia sie wszystkich składników około 5-8 minut (najlepiej robotem kuchennym).
4. Wyłóż ciasto na blat lekko oprószony mąką i podziel na 8 równych porcji.
5. Uformuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach.
6. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką, zachowując co najmniej 4-5 cm odstępu.
7. Pozostaw w ciepłym miejscu na +/- 50 minut (bułki powinny podwoić swoją objętość).
8. Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 200°C
9. Piecz bez termoobiegu około 20 minut. Czas wypieku zależy od piekarnika.
10. Po upieczeniu wyjmij bułki i pozostaw do ostygnięcia na metalowej kratce.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.