Strona główna  »  Mąki i makarony  »  Mąki  »  Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego pszenno-ziemniaczanego 590g Lompart

Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego pszenno-ziemniaczanego 590g Lompart

Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego pszenno-ziemniaczanego 590g Lompart

Producent:   Lompart
Waga / Objętość:   590g
Cena: 10,01 zł




Opis:

Mieszanka do wypieku chleba pszennego wiejskiego.

Skład:

mąka pszenna, płatki ziemniaczane (suszone gotowane ziemniaki), suchy zakwas pszenny durum (zmielona pszenica durum, kultury starterowe), sól, drożdże.
Może zawierać jaja, soję, mleko, seler, gorczycę, orzechy.

Wartości odżywcze:

Wartości odżywcze w 100 g:

Wartość energetyczna: 333 kcal

Tłuszcz: 1,6 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,41 g

Węglowodany: 68 g

w tym cukry: 0,61 g

Błonnik: 1,6 g

Białko: 11 g

Sól: 2,5 g

Porady:

Sposób użycia:
1. Zawartość opakowania wsyp do miski.
2. Dodaj 500 ml ciepłej wody ok. 36°C i 3 łyżki oliwy.
3. Mieszaj do połączenia się wszystkich składników - ok. 3-4 minut (najlepiej robotem kuchennym).
4. Pozostaw przykryte ciasto na 30 minut.
5. Przełóż ciasto do wysmarowanej formy (najlepiej o wymiarach 35x14 1,8 l)
6. Pozostaw w ciepłym miejscu do podwojenia objętości i wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220-230°C.
7. Wypiekaj tak 10 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 180-190°C i dalej piecz przez ok. 30 minut.
8. Po wyjęciu z piekarnika posmaruj z wierzchu chleb wodą za pomocą pędzla.
9. Wyjmij chleb z blaszki, pozostaw do ostygnięcia na kratce.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
© 2009 Lompart.pl
powered by G3 Media

ue