Strona główna » Mąki i makarony » Mąki » Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego pszenno-ziemniaczanego 590g Lompart

Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego pszenno-ziemniaczanego 590g Lompart
Producent: LompartWaga / Objętość: 590g
Cena: 10,01 zł
Opis:
Mieszanka do wypieku chleba pszennego wiejskiego.Skład:
mąka pszenna, płatki ziemniaczane (suszone gotowane ziemniaki), suchy zakwas pszenny durum (zmielona pszenica durum, kultury starterowe), sól, drożdże.Może zawierać jaja, soję, mleko, seler, gorczycę, orzechy.
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze w 100 g:Wartość energetyczna: 333 kcal
Tłuszcz: 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,41 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 0,61 g
Błonnik: 1,6 g
Białko: 11 g
Sól: 2,5 g
Porady:
Sposób użycia:1. Zawartość opakowania wsyp do miski.
2. Dodaj 500 ml ciepłej wody ok. 36°C i 3 łyżki oliwy.
3. Mieszaj do połączenia się wszystkich składników - ok. 3-4 minut (najlepiej robotem kuchennym).
4. Pozostaw przykryte ciasto na 30 minut.
5. Przełóż ciasto do wysmarowanej formy (najlepiej o wymiarach 35x14 1,8 l)
6. Pozostaw w ciepłym miejscu do podwojenia objętości i wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220-230°C.
7. Wypiekaj tak 10 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 180-190°C i dalej piecz przez ok. 30 minut.
8. Po wyjęciu z piekarnika posmaruj z wierzchu chleb wodą za pomocą pędzla.
9. Wyjmij chleb z blaszki, pozostaw do ostygnięcia na kratce.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.