Strona główna » Mąki i makarony » Mąki » Mieszanka do wypieku chleba żytniego ze skiełkowanym ziarnem żyta 630g Lompart

Mieszanka do wypieku chleba żytniego ze skiełkowanym ziarnem żyta 630g Lompart
Producent: LompartWaga / Objętość: 630g
Cena: 10,54 zł
Opis:
Mieszanka do wypieku chleba żytniego ze skiełkowanym ziarnem żyta.Skład:
mąka żytnia typ 2000, skiełkowane ziarno żyta fermentowane (słód żytni z kiełkami), zakwas żytni (mielone ziarno żyta, kultury starterowe), słód żytni ciemny, sól, cukier, drożdże.Może zawierać jaja, soję, mleko, seler, gorczycę, orzechy.
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze w 100 g:Wartość energetyczna: 334 kcal
Tłuszcz: 2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,36 g
Węglowodany: 70 g
w tym cukry: 5 g
Błonnik: 2 g
Białko: 8 g
Sól: 1,4 g
Porady:
Sposób użycia:1. Zawartość opakowania wsyp do miski.
2. Dodaj 600 ml ciepłej wody ok. 26°C.
3. Mieszaj do połączenia się wszystkich składników - ok. 3-4 minut (koniecznie robotem kuchennym)
4. Przełóż ciasto do wysmarowanej formy (najlepiej o wymiarach 35x14 1,8l)
5. Pozostaw ciasto w ciepłym miejscu do podwojenia swojej objętości. Następnie wstaw do rozgrzanego piekarnika do temperatury 220°C.
6. Wypiekaj tak 10 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 180-190°C i dalej piecz przez ok. 30 minut.
7. Po wyjęciu z piekarnika chleb posmaruj z wierzchu wodą za pomocą pędzla i odstaw na metalową kratkę do ostygnięcia.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.