Strona główna  »  Mąki i makarony  »  Mąki  »  Mieszanka do wypieku chleba żytniego ze skiełkowanym ziarnem żyta 630g Lompart

Mieszanka do wypieku chleba żytniego ze skiełkowanym ziarnem żyta 630g Lompart

Mieszanka do wypieku chleba żytniego ze skiełkowanym ziarnem żyta 630g Lompart

Producent:   Lompart
Waga / Objętość:   630g
Cena: 10,54 zł




Opis:

Mieszanka do wypieku chleba żytniego ze skiełkowanym ziarnem żyta.

Skład:

mąka żytnia typ 2000, skiełkowane ziarno żyta fermentowane (słód żytni z kiełkami), zakwas żytni (mielone ziarno żyta, kultury starterowe), słód żytni ciemny, sól, cukier, drożdże.
Może zawierać jaja, soję, mleko, seler, gorczycę, orzechy.

Wartości odżywcze:

Wartości odżywcze w 100 g:

Wartość energetyczna: 334 kcal

Tłuszcz: 2 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,36 g

Węglowodany: 70 g

w tym cukry: 5 g

Błonnik: 2 g

Białko: 8 g

Sól: 1,4 g

Porady:

Sposób użycia:
1. Zawartość opakowania wsyp do miski.
2. Dodaj 600 ml ciepłej wody ok. 26°C.
3. Mieszaj do połączenia się wszystkich składników - ok. 3-4 minut (koniecznie robotem kuchennym)
4. Przełóż ciasto do wysmarowanej formy (najlepiej o wymiarach 35x14 1,8l)
5. Pozostaw ciasto w ciepłym miejscu do podwojenia swojej objętości. Następnie wstaw do rozgrzanego piekarnika do temperatury 220°C.
6. Wypiekaj tak 10 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 180-190°C i dalej piecz przez ok. 30 minut.
7. Po wyjęciu z piekarnika chleb posmaruj z wierzchu wodą za pomocą pędzla i odstaw na metalową kratkę do ostygnięcia.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
© 2009 Lompart.pl
powered by G3 Media

ue