Strona główna  »  Mąki i makarony  »  Mąki  »  Mieszanka do wypieku chleba keto 600g Lompart

Mieszanka do wypieku chleba keto 600g Lompart

Mieszanka do wypieku chleba keto 600g Lompart

Producent:   Lompart
Waga / Objętość:   600g
Cena: 20,33 zł




Opis:

Mieszanka do wypieku chleba keto.

Składniki:

białko pszenne, błonnik owsiany, siemię lniane złote, sól.
Produkt zawiera gluten pochodzący ze zbóż.
Może zawierać jaja, soję, mleko, seler, gorczycę, orzechy.

Wartości odżywcze:

Wartości odżywcze w 100 g:

Wartość energetyczna: 404 kcal

Tłuszcz:

w tym kwasy tłuszczowe nasycone:

Węglowodany:

w tym cukry: 1,3 g

Błonnik: 4,7 g

Białko: 67 g

Sól: 2,5 g

Porady:

Z naszej mieszanki upieczesz 3 chleby.
Do wypieczenia jednego chleba potrzebujesz:
- 200 g mieszank
- 200 ml ciepłej wody
- 5 g drożdży suchych lub 10 g świeżych
- 1 jajko

Sposób przygotowywania:
1. Przygotuj zaczyn, do wody wsyp drożdże, pół płaskiej łyżeczki cukru i wymieszaj. Odstaw na 10 minut.
2. Wsyp do miski 200 g mieszanki, dodaj jajko, masło i zaczyn. Całość dobrze wymieszaj (najlepiej robotem kuchennym). Odstaw na 10-15 minut.
3. Po tym czasie uformuj bochenek i włóż do wysmarowanej np. smalcem blaszki. Pozostaw w ciepłym miejscu na +/- 1,5 godziny.
4. Następnie wyrośnięte ciasto wstaw do zimnego piekarnika.
5. Ustaw temperaturę na 180°C z termoobiegiem i piecz ok. 40 minut lub do uzyskania ciemnobrązowego koloru chleba. Czas pieczenia liczymy od momentu nagrzania piekarnika.
6. Po wyjęciu z piekarnika chleb posmaruj z wierzchu wodą za pomocą pędzla i odstaw na metalową kratkę do ostygnięcia.

Wypieczony chleb najlepiej przechowywać w lodówce.
© 2009 Lompart.pl
powered by G3 Media

ue