Strona główna » Produkty bezglutenowe » Koncentraty do pieczenia » Ekstra uniwersalna mieszanka bezglutenowa 500g Bezgluten

Ekstra uniwersalna mieszanka bezglutenowa 500g Bezgluten
Producent: BezglutenWaga / Objętość: 500g
Cena: 16,44 zł
Opis:
Ekstra uniwersalna mieszanka bezglutenowaSkładniki:
skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, glukoza, substancje zagęszczające: guma guar, E 464, błonnik ziemniaczany, regulator kwasowości E 575, substancja spulchniająca: węglany sodu.Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100g:wartość energetyczna: 1554 kJ/ 366 kcal
tłuszcz: 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
węglowodany: 86 g
w tym cukry: 5,9 g
białko: 0,6 g
sól: 0,13 g
Porady:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Sposób przygotowania: chleb:
- 500 g ekstra uniwersalnej mieszanki bezglutenowej
- 1 łyżeczka soli (9g)
- 1 łyżeczka cukru (7g)
- 7 g drożdży w proszku Bezgluten
- 450 ml wody (temp. ok. 30 stopni C)
- 3 łyżki oleju (20 g) + olej do posmarowania.
Wykonanie:
Umieść wszystkie składniki w misce, następnie miksuj na najwyższych obrotach przez około 2 minuty, do otrzymania gładkiej, jednolitej konsystencji.
Uzyskaną masę przelej do wysmarowanej olejem foremki o wymiarach 30x12 cm i wyrównaj powierzchnię.
Foremkę z ciastem przykryj wilgotną ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej na około 45 minut.
Powierzchnię wyrośniętego ciasta delikatnie posmaruj olejem i umieść w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni C.
Piecz ok. 45 minut (bez termoobiegu). Po upieczeniu wyjmij z foremki i odstaw do ostygnięcia.