Strona główna  »  Produkty bezglutenowe  »  Koncentraty do pieczenia  »  Ekstra uniwersalna mieszanka bezglutenowa 500g Bezgluten

Ekstra uniwersalna mieszanka bezglutenowa 500g Bezgluten

Ekstra uniwersalna mieszanka bezglutenowa 500g Bezgluten

Producent:   Bezgluten
Waga / Objętość:   500g
Cena: 14,43 zł




Opis:

Ekstra uniwersalna mieszanka bezglutenowa

Składniki:

skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, glukoza, substancje zagęszczające: guma guar, E 464, błonnik ziemniaczany, regulator kwasowości E 575, substancja spulchniająca: węglany sodu.

Wartości odżywcze:

Wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna: 1554 kJ/ 366 kcal
tłuszcz: 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
węglowodany: 86 g
w tym cukry: 5,9 g
białko: 0,6 g
sól: 0,13 g

Porady:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.

Sposób przygotowania: chleb:
- 500 g ekstra uniwersalnej mieszanki bezglutenowej
- 1 łyżeczka soli (9g)
- 1 łyżeczka cukru (7g)
- 7 g drożdży w proszku Bezgluten
- 450 ml wody (temp. ok. 30 stopni C)
- 3 łyżki oleju (20 g) + olej do posmarowania.

Wykonanie:
Umieść wszystkie składniki w misce, następnie miksuj na najwyższych obrotach przez około 2 minuty, do otrzymania gładkiej, jednolitej konsystencji.
Uzyskaną masę przelej do wysmarowanej olejem foremki o wymiarach 30x12 cm i wyrównaj powierzchnię.
Foremkę z ciastem przykryj wilgotną ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej na około 45 minut.
Powierzchnię wyrośniętego ciasta delikatnie posmaruj olejem i umieść w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni C.
Piecz ok. 45 minut (bez termoobiegu). Po upieczeniu wyjmij z foremki i odstaw do ostygnięcia.
© 2009 Lompart.pl
powered by G3 Media

ue