Strona główna  »  Akcesoria  »  Urządzenie do wyrobów sojowych - obudowa plastikowa HT-986D

Urządzenie do wyrobów sojowych - obudowa plastikowa HT-986D

Urządzenie do wyrobów sojowych - obudowa plastikowa HT-986D

Producent:   Lompart
Cena: 189,00 zł




Porady:

Pragnąc wyjść naprzeciw rosnącemu zapotrzebowaniu na produkty sojowe, przedstawiamy Państwu zupełnie nowe na polskim rynku urządzenie do domowego wyrobu mleka sojowego. Jest ono przydatne do otrzymywania również pasztetu sojowego, deserów i innych półproduktów sojowych będących podstawą wielu smacznych i dietetycznych potraw.

Wyjątkowym atutem oferowanego przez nas produktu jest fakt, iż koszt wytwarzania mleka sojowego w warunkach domowych jest kilkunastokrotnie niższy niż cena gotowego mleka sojowego o identycznych walorach odżywczych i smakowych zakupionego w sklepie. Zatem wydatek poniesiony na urządzenie do domowego wyrobu mleka sojowego zwraca się w bardzo krótkim czasie.

Oferowany przez nas sprzęt posiada wszystkie certyfikaty unijne, jest nowoczesny, estetyczny, spełnia wszystkie wymogi higieniczne. Przygotowanie produktów sojowych przy jego pomocy jest łatwe, wygodne i zajmuje niewiele czasu.

Urządzenie do wyrobu mleka sojowego:

•nowoczesne, elektronicznie sterowane, obsługa jednym przyciskiem
•nowatorska technologia wielokrotnego przemiału soi zapewnia smaczniejsze, bardziej odżywcze mleko
•elektroniczna kontrola temperatury, system zapobiegający rozlewaniu
•stalowe ostrze młynka o kształcie zwiększającym efektywność
•w pełni automatyczny proces przygotowania mleka sojowego lub pasty




Dane techniczne
Napięcie znamionowe 230V~50Hz
Moc znamionowa 750W
Moc silnika 230W
Prędkość obrotowa 11000-22000 obr/min




Żyjemy w XXI wieku. Stres, zanieczyszczenie środowiska, nieustanny pośpiech towarzyszą nam na co dzień. Nie zwracamy uwagi na prawidłowe odżywianie, a potem ponosimy skutki takiego stylu życia – są nimi poważne problemy zdrowotne.

Tymczasem istnieje prosty sposób na to, by długo cieszyć się zdrowiem i zapobiec wielu groźnym chorobom. Wystarczy włączyć do swojej diety soję i produkty sojowe.

Oto sześć powodów, dla których warto to zrobić:
1.Mleko sojowe może z powodzeniem zastąpić mleko krowie. Wiele osób nie toleruje mleka krowiego, a raczej laktozy (podstawowego cukru krowiego mleka), co objawia się nudnościami i biegunkami po jego spożyciu. Mleko sojowe jest produktem, który nie zawiera laktozy, dzięki czemu stanowi pełnowartościowy zamiennik mleka krowiego dla tych, którzy są na nie uczuleni.

2.Przetwory sojowe wpływają na obniżenie poziomu cholesterolu. Stanowią zatem ważny składnik diety niskotłuszczowej i bezcholesterolowej. Wielokrotnie udowodniono nieocenioną wartość soi jako produktu wspomagającego profilaktykę choroby wieńcowej i arteriosklerozy.

3.Soja zawiera składniki, które łagodzą objawy menopauzy. Kobietom między 45 a 55 rokiem życia towarzyszą uderzenia gorąca, drażliwość, uczucie zmęczenia, potliwość, bóle głowy. Ustalono, że regularne spożywanie białka soi łagodzi wszystkie te objawy dzięki zawartości izoflawonów, które funkcjonują podobnie jak estrogen – żeński hormon płciowy (jego produkcja w okresie menopauzy zostaje wyraźnie zredukowana).

4.Białko sojowe stanowi ważny element profilaktyki osteoporozy. Badania naukowe dowiodły, iż spożywanie soi wyraźnie zwiększa gęstość kości, a zawarte w niej składniki chronią osoby zagrożone osteoporozą przed ubytkami masy kostnej.

5.Soja i jej przetwory pomagają w zapobieganiu nowotworom. Naukowcy udowodnili związek między spożywaniem żywności sojowej a zmniejszonym ryzykiem zachorowania na określone rodzaje nowotworów, m. in. raka piersi, prostaty, żołądka, płuc.

6.Produkty sojowe to eliksir młodości. Soja jest skarbnicą cennych substancji, które wpływają na doskonały wygląd, redukują zmarszczki i pozwalają długo utrzymać dobrą formę. Gwarantuje to duża zawartość w soi łatwo przyswajalnego białka, jak również lecytyny, błonnika, minerałów, nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Na szczególną uwagę zasługuje zawarty w soi koenzym Q, którego niedobór powoduje przedwczesne starzenie organizmu. Spożywanie produktów sojowych wspomaga profilaktykę choroby Altzheimera i demencji starczej.
© 2009 Lompart.pl
powered by G3 Media

ue