Strona główna  »  Mąki i makarony  »  Mąki  »  Mieszanka do wypieku spodu do pizzy keto 400g Lompart

Mieszanka do wypieku spodu do pizzy keto 400g Lompart

Mieszanka do wypieku spodu do pizzy keto 400g Lompart

Producent:   Lompart
Waga / Objętość:   400g
Cena: 18,41 zł




Opis:

Mieszanka do wypieku spodu do pizzy keto.
Z naszej mieszanki upieczesz dwa spody do pizzy o średnicy ok. 30 cm

Składniki:

białko pszenne, błonnik owsiany, proszek z całych jaj, sól.
Produkt zawiera gluten pochodzący ze zbóż.
Może zawierać: jaja, soję, mleko, seler, gorczycę, orzechy

Wartości odżywcze:

Wartości odżywcze w 100 g:

Wartość energetyczna: 404 kcal

Tłuszcz: 10 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,8 g

Węglowodany: 9,2 g

w tym cukry: 1,3 g

Błonnik: 4,7 g

Białko: 67 g

Sól: 2,5 g

Porady:

Do wypieczenia jednego spodu potrzebujesz:
- 200 g mieszanki
- 300 ml ciepłej wody
- 5 g drożdży suchych lub 10 g świeżych
- 10 ml oleju
- 2,5 g cukru.

Sposób przygotowania:
1. Przygotuj zaczyn: do wody wsyp drożdże, pół płaskiej łyżeczki cukru i wymieszaj. Odstaw na 10 minut.
2. Wsyp do miski 200 g mieszanki, dodaj olej i zaczyn. Całość dobrze wymieszaj. Nie trzeba wyrabiać ciasta, ponieważ mieszanka bedzie wilgotna. Odstaw do wyrośnięcia na 30- 40 minut w ciepłe miejsce.
Nagrzej piekarnik do 220 stopni C.
4. Na blaszce rozłóż papier, a mieszankę ciasta rozprowadź równomiernie na jej powierzchni, ok. 0,5 cm grubości. Nie wałkuj!
5. Spód piecz 7-10 minut (aby lekko się przypiekł)
6. Dodaj ulubione dodatki.
7. Następnie piecz ponownie ok. 10-12 minut aż ciasto będzie przyrumienione.
© 2009 Lompart.pl
powered by G3 Media

ue